«Δεν έχουν ούτε κρεβάτι να κοιμηθούν»: Έκκληση για βοήθεια σε τέσσερις αδελφές που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στην Κύπρο

«Δεν έχουν ούτε κρεβάτι να κοιμηθούν»: Έκκληση για βοήθεια σε τέσσερις αδελφές που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης στην Κύπρο

Μια αριστούχος μαθήτρια γυμνασίου ετοιμάζεται απόψε να ζήσει μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εφηβείας της, τον σχολικό χορό αποφοίτησης. Χάρη στην κινητοποίηση ευαισθητοποιημένων πολιτών, η νεαρή θα εμφανιστεί με αξιοπρέπεια φορώντας ένα μακρύ φόρεμα και γόβες, ένα δώρο που συγκίνησε και έδωσε ελπίδα.

Την υπόθεση δημοσιοποίησε η κ. Άντρη Σπύρου, διαχειρίστρια της ομάδας «Μονογονιοί Κύπρου», αποκαλύπτοντας μια σπαρακτική οικογενειακή ιστορία. Η νεαρή μαθήτρια είναι ένα από τα τέσσερα κορίτσια ηλικίας 14, 15 και 17 ετών , που ζουν με τη μητέρα τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η μητέρα τους δεν έχει αναρρώσει ποτέ πλήρως από την επιλόχειο κατάθλιψη, ενώ ο πατέρας βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές. Το σπίτι όπου διαμένουν απαιτεί άμεσα ψεκασμό και απεντόμωση, ενώ τα κορίτσια δεν έχουν επαρκή ρουχισμό (μεγέθη L–XL), βασικά είδη διαβίωσης ή τρόφιμα.

Η κατάσταση τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς κανένα από τα παιδιά δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ φροντιστήρια αγγλικών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται σοβαρά στην κατανόηση των μαθημάτων.

Ανάμεσα στις άμεσες ανάγκες που καταγράφει η ανάρτηση βρίσκονται:

  • Ρούχα (για εφηβικά σώματα, μέγεθος L–XL)
  • Τρόφιμα (ιδιαίτερα είδη ψυγείου), καθαριστικά και είδη πρώτης ανάγκης
  • Δύο κρεβάτια για τα δίδυμα 14χρονα κορίτσια που κοιμούνται στο πάτωμα
  • Φροντιστήρια αγγλικών
  • Επείγον ψεκασμός και απεντόμωση της οικίας

Η κ. Σπύρου απευθύνει έκκληση σε όποιον συμπολίτη μπορεί να προσφέρει έμπρακτη βοήθεια να επικοινωνήσει απευθείας μαζί της μέσω προσωπικού μηνύματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE