ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για πρόοδο επί πρότασης για προσφυγή σε Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για πρόοδο επί πρότασης για προσφυγή σε Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

Την ικανοποίησή της εξέφρασε την Τετάρτη η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου, για την πρόοδο που σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Δημόσιας Τάξης σχετικά με πρόταση νόμου που κατέθεσε η ίδια για την προστασία του δικαιώματος προσφυγής των οικονομικών φορέων στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

«Όλοι γνωρίζουμε πόσες φορές καταχρηστικά, κακόβουλα και αυθαίρετα κάποια πολύ μεγάλα έργα προς όφελος των πολιτών δυστυχώς μένουν μπλοκαρισμένα και οι φορολογούμενοι πολίτες δεν μπορούν να απολαύσουν τα έργα αυτά που επικροτήθηκαν από το κοινωνικό σύνολο ως βελτιωτικές εξελίξεις στην ποιότητα ζωής του κόσμου και τα βλέπουν να μην υλοποιούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα διότι βρίσκονται μπλοκαρισμένα στις διαδικασίες των προσφυγών», σημείωσε σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας.

Η κ. Τσιρίδου προσέθεσε ότι με βάση την πρόταση νόμου που κατέθεσε εδώ και καιρό αποφεύγονται οι αυθαίρετες, κακόβουλες και καταχρηστικές προσφυγές με ένα μέσο αίτησης έκδοσης διατάγματος μπλοκαρίσματος του έργου και προστίθενται κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να μπορούν να προχωρούν τα έργα απρόσκοπτα, ενώ με βάση την πρόταση επιτυγχάνεται ευθυγράμμιση με βάση τα ποσά που προβλέπονται στην ευρωπαϊκή οδηγία για να μπορεί κάποιος να προσφύγει στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

«Μεγάλη η ικανοποίησή μας, προχωράμε τη σχετική πρόταση νόμου και θεωρούμε ότι θα προσφέρει πάρα πολλά στο ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Τσιρίδου είπε ότι σήμερα η οδηγία αφορά συμβάσεις παραχώρησης έργων και υπηρεσιών ύψους €5 εκ., ωστόσο για την Κύπρο ισχύει εδώ και πολλά χρόνια όριο €500 χιλ.

«Με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των τιμών προτείνουμε €2 εκ. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ΕΟΑ, Αρχές, ημικρατικοί οργανισμοί, είναι όλοι σύμφωνοι και προχωρούμε», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύπρος και Αυστραλία πιο κοντά από ποτέ: Τι αποκάλυψε ο Χριστοδουλίδης για τη στήριξη στο Κυπριακό και τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας

Κύπρος και Αυστραλία πιο κοντά από ποτέ: Τι αποκάλυψε ο Χριστοδουλίδης για τη στήριξη στο Κυπριακό και τις νέες ευκαιρίες συνεργασίας

Η Κύπρος εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή της για την στάση αρχών της Αυστραλίας στο Κυπριακό και τη διαρκή υποστήριξή της στην κυριαρχία, την ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την Παρασκευή, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Ύπατης Αρμοστή της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Emily Louise Pugin.

BEST OF TOTHEMAONLINE