«Πολύ σοβαρή υπόθεση» είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης για το θέμα φακέλων Τμήματος Φυλακών

«Πολύ σοβαρή υπόθεση» είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης για το θέμα φακέλων Τμήματος Φυλακών

«Πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε ο Υπουργός ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης σχετικά με την υπόθεση κρατικών εγγράφων, που βρέθηκαν στην οικία δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών πριν από δύο μήνες.

Ερωτηθείς, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Μετανάστευσης και του Δημάρχου Λεμεσού για τα φαινόμενα παραβατικότητας στον Δήμο, σχετικά με την ανάκριση της πρώην Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και διοικητικής λειτουργού του Τμήματος, για την υπόθεση φακέλων του Τμήματος που διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν εκτός του χώρου των γραφείων ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως «πρόκειται, όπως έχει γίνει γνωστό, για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία τυγχάνει εξέτασης».

Σημείωσε ότι «οι ανακριτικές αρχές εργάζονται για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρώ θεσμικά ότι δεν είναι δυνατόν να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση αν θα διερευνηθούν και διοικητικές ή πειθαρχικές ευθύνες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «οι ανακριτικές αρχές εργάζονται εντατικά και πρέπει να μείνουν απερίσπαστες, προκειμένου να διεξάγουν το σοβαρό έργο το οποίο έχει ανατεθεί σε αυτές». Σημείωσε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο τους, καθώς και ότι «θεσμικά δεν ενδείκνυται ο Υπουργός Δικαιοσύνης να παρέμβει σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα», όπως είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE