«Πολύ σοβαρή υπόθεση» είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης για το θέμα φακέλων Τμήματος Φυλακών

«Πολύ σοβαρή υπόθεση» είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης για το θέμα φακέλων Τμήματος Φυλακών

«Πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε ο Υπουργός ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης σχετικά με την υπόθεση κρατικών εγγράφων, που βρέθηκαν στην οικία δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών πριν από δύο μήνες.

Ερωτηθείς, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Μετανάστευσης και του Δημάρχου Λεμεσού για τα φαινόμενα παραβατικότητας στον Δήμο, σχετικά με την ανάκριση της πρώην Διευθύντριας του Τμήματος Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και διοικητικής λειτουργού του Τμήματος, για την υπόθεση φακέλων του Τμήματος που διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν εκτός του χώρου των γραφείων ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως «πρόκειται, όπως έχει γίνει γνωστό, για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία τυγχάνει εξέτασης».

Σημείωσε ότι «οι ανακριτικές αρχές εργάζονται για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρώ θεσμικά ότι δεν είναι δυνατόν να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση αν θα διερευνηθούν και διοικητικές ή πειθαρχικές ευθύνες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «οι ανακριτικές αρχές εργάζονται εντατικά και πρέπει να μείνουν απερίσπαστες, προκειμένου να διεξάγουν το σοβαρό έργο το οποίο έχει ανατεθεί σε αυτές». Σημείωσε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο τους, καθώς και ότι «θεσμικά δεν ενδείκνυται ο Υπουργός Δικαιοσύνης να παρέμβει σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα», όπως είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE