Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί την Τετάρτη για τις Βαλτικές χώρες – Στην ατζέντα Κυπριακό, Ουκρανικό και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί την Τετάρτη για τις Βαλτικές χώρες – Στην ατζέντα Κυπριακό, Ουκρανικό και εξελίξεις στη Μ. Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο 18/4 για σειρά επισκέψεων στις Βαλτικές χώρες, με πρώτο σταθμό τη Λετονία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, και ακολούθως θα επισκεφθεί τη Λιθουανία και την Εσθονία, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από την Υφυπουργό για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά, τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Αντωνίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα αναχωρήσει αύριο βράδυ για τη Ρίγα, της Λετονίας, όπου μεθαύριο, 19 Ιουνίου θα μεταβεί το πρωί στο Κάστρο της Ρίγα, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής και ακολούθως θα παρακαθήσει σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λετονίας κ. Edgars Rinkēvičs.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε γεύμα με τη Λετονή Πρωθυπουργό κα Evika Siliņa και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μνημείο Ελευθερίας, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο Κατοχής και το Κέντρο Αριστείας Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Λετονίας.

Το ίδιο βράδυ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τη Λιθουανία.

Την επομένη, 20 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λιθουανίας κ. Gitanas Nauseda, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Βίλνιους, με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες.

Στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και ακολούθως θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Ταλίν, της Εσθονίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Κυβερνητικό Κτήριο (Stenbock House), όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Εσθονίας κ. Kristen Michal και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Γραφείο του Προέδρου της Εσθονίας κ. Alar Karis, με τον οποίον θα έχουν συνάντηση στην παρουσία των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Κατά τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ουκρανία, η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οι προτεραιότητες της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 20ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Ο Τραμπ θέλει εμπλοκή στην επιλογή του νέου ηγέτη του Ιράν

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Ο Τραμπ θέλει εμπλοκή στην επιλογή του νέου ηγέτη του Ιράν

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE