Το Ιράν θέλει διάλογο για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ, λέει ο Τραμπ - «Να μιλήσουν άμεσα πριν να είναι αργά»

Το Ιράν θέλει διάλογο για αποκλιμάκωση με το Ισραήλ, λέει ο Τραμπ - «Να μιλήσουν άμεσα πριν να είναι αργά»

Την εκτίμηση ότι η Τεχεράνη επιδιώκει συνομιλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στέλνοντας ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα προς την ιρανική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο «πριν να είναι αργά».

«Θα έλεγα ότι το Ιράν δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να μιλήσει, πρέπει να μιλήσει αμέσως πριν να είναι αργά», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7, κατά τη συνάντησή του με τον Καναδό πρωθυπουργό Μαρκ Κάρνεϊ.

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι η παρούσα κατάσταση δεν είναι ευνοϊκή για το Ιράν και κάλεσε το ιρανικό καθεστώς να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, προειδοποιώντας για τις συνέπειες περαιτέρω καθυστερήσεων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να υπογράψει τη δήλωση της G7 σχετικά με το Ισραήλ και το Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το CBS News, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κάθοδος Ολγκίν στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα - Ραντεβού με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Κυπριακό: Κάθοδος Ολγκίν στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα - Ραντεβού με Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 12 Σεπτεμβρίου και τον Τ/κ ηγέτη στις 15 του μήνα, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.