Βγαίνει στους δρόμους για μια εβδομάδα η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Βγαίνει στους δρόμους για μια εβδομάδα η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη παγκύπριας εκστρατείας οδικής ασφάλειας με θέμα την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 22 Ιουνίου 2025.

Στόχος της εκστρατείας είναι η πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, μέσα από στοχευμένους ελέγχους και δράσεις ενημέρωσης για δύο από τους σοβαρότερους παράγοντες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Επισημαίνεται, ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή και ναρκωτικών, ως επίσης και η απρόσεκτη οδήγηση, αποτέλεσαν τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, σε ποσοστό 23,3% και 21,4% αντίστοιχα (περίοδος 2022 – 2024).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, η Αστυνομία θα διεξάγει εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, ενώ παράλληλα θα προωθεί ενημερωτικές ενέργειες προς το κοινό για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

Η εκστρατεία θα διεξάγεται ταυτόχρονα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE