VIDEO: «Αλαλούμ» με την ανταγωνιστική αγορά ενέργειας - Οι νέες καταγγελίες

VIDEO: «Αλαλούμ» με την ανταγωνιστική αγορά ενέργειας - Οι νέες καταγγελίες

Έντονη αντίδραση του ΣΑΗ έχει προκαλέσει επιστολή του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜΚ) για ένταξη των Υποχρεωτικά Ενταγμένων Μονάδων (ΥΕΜ) στην τρίτη δοκιμαστική περίοδο λειτουργείας της ανταγωνιστικής αγοράς ενέργειας την 1η Ιουλίου 2025.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, ο Σύνδεσμος, με επιστολή του προς την αρμόδια αρχή ΡΑΕΚ,  εκφράζει την έντονη αντίθεσή του σε δρομολογούμενες ενέργειες του ΔΣΜΚ να εντάξει τις μονάδες τις ΥΕΜ της ΑΗΚ, δηλαδή αυτές που βάσει νόμου πρέπει να είναι διαθέσιμες για την εφεδρεία και ασφάλεια του συστήματος, πριν την οριστικοποίηση και έγκριση των κανόνων και του εγχειριδίου συμμετοχής των μονάδων της ΑΗΚ στην ανταγωνιστική αγορά.

Με βάση το ρεπορτάζ, την ερχόμενη εβδομάδα θα μελετήσουν και αναμένεται να τοποθετηθούν επί του θέματος τόσο η ΡΑΕΚ όσο και ο ΔΣΜΚ.

Δείτε το απόσπασμα πιο κάτω: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

LIVE: Ο εφιάλτης μετά τη φωτιά: Λεηλασίες στα καμένα σπίτια – Ο απολογισμός ...από την πύρινη λαίλαπα

Χωρίς ενεργά μέτωπα φωτιάς ξημέρωσε σήμερα η Λεμεσός, ωστόσο ο φόβος για επικίνδυνες αναζωπυρώσεις παραμένει έντονος. Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων κοινοτήτων πέρασαν ακόμη μία νύχτα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, την ώρα που καταγράφονται καταγγελίες για πλιάτσικο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και υποστατικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE