ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Αυξάνονται οι επιχειρήσεις εναντίον του ISIS αλλά η στρατηγική παραμένει ίδια

Ομπάμα: Αυξάνονται οι επιχειρήσεις εναντίον του ISIS αλλά η στρατηγική παραμένει ίδια

Η παρούσα στρατηγική εναντίον του ISIS θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι έχουν απογοητευτεί αυτοί που περίμεναν ότι θα υπάρχει αλλαγή στρατηγικής έναντι του ISIS. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι είναι λάθος να σταλεί αμερικανικός στρατός χερσαίων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το τέλος της Συνόδου των G20, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι θα αυξήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS. "Στόχος μας είναι να εξολοθρεύσουμε τον τυρανική οργάνωση που λέγεται ISIS. Αυξάνονται οι αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού. Όπως μας υπενθύμισαν οι επιθέσεις στο Παρίσι, δεν είναι αρκετό να νικηθεί ο ISIS στο Ιράκ και τη Συρία", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Για το θέμα της Συρίας, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές ανάμεσα στις πλευρές για την κατάσταση του Άσαντ. "Η δική μας άποψη είναι ότι δεν έχει θέση στο μέλλον της Συρίας", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ανέφερε ότι δεν είναι λύση να στείλουν 50 χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία και πως η στρατηγική κατά του ISIS είναι να περιορίσουν τις δυνατότητες της οργάνωσης. "Θα προσπαθήσουμε να βρούμε περισσότερα κοινά", ανέφερε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η έννοια `χαλιφάτο` που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση ISIS είναι δελεαστική για τους ριζοσπάστες της οργάνωσης και πως όσο μειώνονται τα εδάφη τους δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό τον όρο. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό να μειωθούν τα εδάφη του ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση. Όπως είπε, τα μέλη της οργάνωσης ξέρουν να χρησιμοποιούν καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορούν να απευθύνονται στους ριζοσπάστες όλου του κόσμου και αυτοί οι ριζοσπάστες προκαλούν μεγάλη ζημιά. "Πρέπει ο αγώνας μας ενάντια στην τρομοκρατία να συνεχιστεί πολύ προσεκτικά", είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ακόμη ότι δεν είχαν καμιά πληροφορία από τις μυστικές τους υπηρεσίες ότι θα γίνονταν επιθέσεις στο Παρίσι.

"Στη σύνοδο συζητήσαμε και τις επιθέσεις στο Παρίσι. Αυξάνουμε την ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών με τη Γαλλία. Το Παρίσι δεν είναι μόνο. Παρόμοιες επιθέσεις με τη Γαλλία είδαμε την περασμένη βδομάδα και στη Βηρυτό και τον περασμένο μήνα στη Γαλλία", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως αν ο αμερικανικός στρατός θέλει, μπορεί να μπει στη Μουσούλη και μέχρι τη Ραμάντιγε αλλά ανησυχούν μην επαναληφθεί η εμπειρία του παρελθόντος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



«Θορυβημένοι» όλοι από την απόδραση: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Παπαθεοδώρου ο Χαρτσιώτης – «Ξεσκονίζουν» όλη την Κύπρο για εντοπισμό του

«Θορυβημένοι» όλοι από την απόδραση: Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με Παπαθεοδώρου ο Χαρτσιώτης – «Ξεσκονίζουν» όλη την Κύπρο για εντοπισμό του

Ξεσκονίζουν όλη την Κύπρο οι Αρχές για τον εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, γνωστός ως «κομμωτής», ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές απέδρασε την Πέμπτη στα Χολέτρια της Πάφου κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφτεί τους οικείους του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top