Συνάντηση με ΠτΔ για αντισταθμιστικά για αεροδρόμιο Λάρνακας ζητούν οι δήμοι Λάρνακας και Δρομολαξιάς - Μενεού

Συνάντηση με ΠτΔ για αντισταθμιστικά για αεροδρόμιο Λάρνακας ζητούν οι δήμοι Λάρνακας και Δρομολαξιάς - Μενεού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με στόχο την παρουσίαση και συζήτηση των εισηγήσεων μελέτης εμπειρογνώμονα, που διενεργήθηκε για το θέμα των αντισταθμιστικών μέτρων για τη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας, ζητούν οι Δήμοι Λάρνακας και Δρομολαξιάς–Μενεού, οι οποίοι χθες συναντήθηκαν για το θέμα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι στη συνάντηση, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και Δρομολαξιάς–Μενεού Κύπρου Ανδρονίκου, στην παρουσία βουλευτών της επαρχίας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης που ανατέθηκε σε εμπειρογνώμονα από τον Δήμο Λάρνακας.

Η μελέτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τεκμηριώνει την ανάγκη για παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων στους Δήμους Λάρνακας και Δρομολαξιάς – Μενεού», εντοπίζει τόσο τα οφέλη όσο και τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου, όπως η ηχορύπανση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η πολεοδομική πίεση στην περιοχή.

Αναλύοντας διεθνείς πρακτικές, σημειώνεται, «η μελέτη εισηγείται τρεις βασικούς άξονες αντισταθμιστικής πολιτικής, δηλαδή την δημιουργία Ταμείου Αποκατάστασης και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας, άμεσες αποζημιώσεις και στήριξη των κατοίκων και στρατηγικά έργα ανάπτυξης και υποδομών».

Οι Δήμοι Λάρνακας και Δρομολαξιάς – Μενεού «δηλώνουν την ετοιμότητά τους να παρουσιάσουν τη μελέτη και τις προτάσεις τους σε επίπεδο τεχνοκρατών και ζητούν όπως οριστεί άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για παρουσίαση και συζήτηση των εισηγήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμος Λάρνακας παραμένει σταθερός στη διεκδίκηση δίκαιων και ισορροπημένων λύσεων για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE