Έκλεισε η συμφωνία με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες

Έκλεισε η συμφωνία με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες

Σε  ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα, η οποία, όπως σημείωσε, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο έγκρισης από τον ίδιο και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Πεκίνο θα αναλάβει να προμηθεύει άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες με μαγνήτες και σπάνιες γαίες, καλύπτοντας πλήρως τις σχετικές ανάγκες της αμερικανικής βιομηχανίας.

Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Κίνα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποδοχή Κινέζων φοιτητών στα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια, κάτι που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, «πάντα με έβρισκε σύμφωνο».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα των δασμών, με τον Τραμπ να διευκρινίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν συνολικό ποσοστό δασμών 55%, ενώ η Κίνα θα εφαρμόσει αντίστοιχα δασμούς 10%. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς σχέσεις ως «εξαιρετική», ενώ έκλεισε το μήνυμά του ευχαριστώντας όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία.

Δείτε την ανάρτηση Τραμπ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: «Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν» - Η νέα προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: «Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν» - Η νέα προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος

Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προτάσσει νέες ιδέες και νέες προσεγγίσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE