Λαζάρου: Ανω του μέσου όρου στην απορρόφηση κονδυλίων η Κύπρος

Λαζάρου: Ανω του μέσου όρου στην απορρόφηση κονδυλίων η Κύπρος

H Κύπρος βρίσκεται πάνω από το μέσο όσο σε ό,τι αφορά τόσο την απορρόφηση κονδυλίων όσο και τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δήλωσε το μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) Λάζαρος Λαζάρου.

Ο κ. Λαζάρου, ο οποίος είναι το μέλος του Συνεδρίου που είναι επιφορτισμένο για τη δήλωση της αξιοπιστίας των λογαριασμών της ΕΕ, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια έκθεση του ΕΕΣ για το 2014, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες.

Επιδίδοντας την έκθεση, ο κ. Λαζάρου ανέφερε ότι για την Κύπρο η σημαντικότερη αναφορά επικεντρώνεται στην αύξηση του τρόπου υπολογισμού της συνεισφορά της Κύπρου στην ΕΕ, που είναι της τάξης του 41%.

Συζητούμε , είπε, με την Κομισιόν με κάποιο τρόπο αυτή η συνεισφορά να μην είναι τόσο μεγάλη.

Τόνισε ακόμη ότι η Κύπρος συγκρίνεται πολύ θετικά με το μέσο όρο της ΕΕ όσον αφορά το θέμα της απορρόφησης κονδυλίων και τη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Είναι πάνω από το μέσο όρο, πρόσθεσε.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα επιδώσει την έκθεση στους αρμόδιους αξιωματούχους του κράτους.

Σημειώνεται ότι η αύξηση, που ανέρχεται στα €54 εκατ, προέκυψε από την αναθεώρηση των μεθόδων και πηγών του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος (ΑΕΕ), με βάση το οποίο προέρχονται οι μεγαλύτεροι πόροι του κοινοτικού προϋπολογισμού. Μετά την αναθεώρηση, η Κύπρος μαζί με την Ολλανδία παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΕ, που ανέρχεται στο 41%

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε οδικό χάρτη κινούνται τα ΗΕ χωρίς να υπάρχουν μαγικές λύσεις-Τορπιλίζει τις προσπάθειες ο Ερσίν Τατάρ

Κυπριακό: Σε οδικό χάρτη κινούνται τα ΗΕ χωρίς να υπάρχουν μαγικές λύσεις-Τορπιλίζει τις προσπάθειες ο Ερσίν Τατάρ

Αναμένοντας τον καθορισμό ημερομηνίας για την διευρυμένη συνάντηση της Γενεύης, η Λευκωσία θέτει ως επιτακτική ανάγκη την δημιουργία ενός πλαισίου πάνω στο οποίο θα κινηθεί η συνάντηση και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία μετέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE