Πρόεδρος Ελληνικής Τράπεζας: Η Eurobank γέφυρα επενδύσεων σε αναδυόμενες αγορές

Πρόεδρος Ελληνικής Τράπεζας: Η Eurobank γέφυρα επενδύσεων σε αναδυόμενες αγορές

Ο Όμιλος Eurobank είναι σε θέση να λειτουργήσει ως γέφυρα για επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν σε αναδυόμενες αγορές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Τράπεζα, με αφορμή το συνέδριο Investopia Global, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο την Τρίτη και στο οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάδειξης της Κύπρου σε έναν ισχυρό περιφερειακό κόμβο για επενδύσεις ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Πέτρος Χριστοδούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας, μέλος του Ομίλου Eurobank, στην ομιλία του με θέμα “Cyprus: A Business Hub Connecting Three Continents”, είπε ότι η Κύπρος δεν αποτελεί απλώς έναν ελκυστικό επιχειρηματικό προορισμό, αλλά μια έτοιμη πλατφόρμα επενδύσεων με ευρωπαϊκούς κανονισμούς, πρόσβαση στην Ενιαία Αγορά, νομισματική και πολιτική σταθερότητα και ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πράσινες και ψηφιακές στρατηγικές. «Η Κύπρος δεν είναι απλώς γεωγραφική γέφυρα, αλλά και θεσμική, συνδέοντας τη ρυθμιστική ισχύ της Ευρώπης με τις καινοτόμες ανάγκες των νότιων και ανατολικών της γειτόνων», ανέφερε.

Αναφερόμενος στον Όμιλο Eurobank, είπε ότι «διαθέτουμε τα εργαλεία, τη δέσμευση και την περιφερειακή εμβέλεια για να λειτουργήσουμε ως χρηματοοικονομική γέφυρα για τις επιχειρήσεις, μετατρέποντας τις πολιτικές σε πράξεις και τις δυνατότητες σε ανάπτυξη».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Χάρης Χαμπάκης, μίλησε για τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν σήμερα το τραπεζικό τοπίο. Όπως είπε, η ψηφιακή μεταρρύθμιση, οι νέες κανονιστικές απαιτήσεις, οι αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών, η ανάγκη για βιωσιμότητα και οι τεχνολογικές εξελίξεις, επαναπροσδιορίζουν το παραδοσιακό τραπεζικό μοντέλο και απαιτούν συνεχή προσαρμογή. «Για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, πρέπει να μετασχηματιστούμε σε ευέλικτους οργανισμούς, να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία με τεχνολογικούς εταίρους και να λειτουργούμε με επίκεντρο τον πελάτη και τη βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε.#

Πηγή φωτογραφίας: inbusinessnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE