Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

Μιλώντας από την Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιώτισσας, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου και τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου Πάφου, ξεκαθάρισε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα –κατηγορίες, επιστολές και τεκμήρια– παρουσιάστηκαν στον Επίσκοπο, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί όλων.

«Δεν υπάρχει ούτε σκέψη για παύση. Το θέμα δεν πρόκειται να τεθεί στη Σύνοδο», ανέφερε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών.

Η προσεχής συνεδρία της Συνόδου, σημείωσε, θα επικεντρωθεί σε οικονομικά θέματα. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα Τυχικού, μόνο εφόσον ζητηθεί από μέλος της Συνόδου.

Οι εσωτερικές εξελίξεις στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου παραμένουν «παγωμένες», μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

BEST OF TOTHEMAONLINE