«Φεγγάρι της Φράουλας»: Όσα πρέπει να ξέρετε για την πανέμορφη πανσέληνο του Ιουνίου

«Φεγγάρι της Φράουλας»: Όσα πρέπει να ξέρετε για την πανέμορφη πανσέληνο του Ιουνίου

Σε λίγες ημέρες θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του Ιουνίου. Το «Φεγγάρι της Φράουλας» σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού και θα φωτίσει τον ουρανό από τις πρώτες βραδινές ώρες της ερχόμενης Τετάρτης (11/06).

Η πανσέληνος του Ιουνίου ονομάζεται «Φεγγάρι της Φράουλας», γιατί αυτός ο μήνας είναι ο κατάλληλος για τη συγκομιδή του γευστικού, καλοκαιρινού φρούτου.

Τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται από τις φυλές ιθαγενών στις ΗΠΑ και στον Καναδά και, σύμφωνα με τη NASA, το «Φεγγάρι της Φράουλας» έχει ονομαστεί έτσι από τη φυλή Algonquin λόγω της αφθονίας των φρούτων κατά τη διάρκεια του Ιουνίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστρολόγο Tenae Stewart, «oνομάζεται επίσης ροζ φεγγάρι, το οποίο είναι κελτικής προέλευσης. Αναφέρεται στο γεγονός ότι σε πολλά μέρη του βόρειου ημισφαιρίου, οι φράουλες είναι στο αποκορύφωμα της ωρίμανσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Το γεγονός ότι οι φράουλες είναι έτοιμες για συλλογή τον Ιούνιο είναι η τέλεια μεταφορά, λέει η αστρολόγος Stina Garbis.

Άλλα ονόματα για την Πανσέληνο του Ιουνίου:

- Φεγγάρι του Μελιού (επειδή το μέλι είναι έτοιμο για συγκομιδή τον Ιούνιο)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επιδιώκουμε διασύνδεση κυπριακών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή δίκτυα»

«Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι η καινοτομία θα αποφέρει απτά οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωση με αφορμή εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρουσιάστηκε η λειτουργία προγραμμάτων της Plug and Play Cyprus για νεοφυείς επιχειρήσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE