Επίδομα για φροντίδα ηλικιωμένων: Στο «περίμενε» οι δικαιούχοι - Πότε θα γίνει τελικά η καταβολή

Επίδομα για φροντίδα ηλικιωμένων: Στο «περίμενε» οι δικαιούχοι - Πότε θα γίνει τελικά η καταβολή

Διευκρινίσεις για την καταβολή επιδομάτων ύψους €1.300 ως επιδότηση φροντίδας σε οίκους ευγηρίας έδωσε ο Λειτουργός της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Λειτουργός Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, ανέφερε ότι αυτό τον μήνα θα ολοκληρωθεί και η τρίτη φάση του μηχανογραφικού συστήματος.

«Η πρώτη φάση αφορούσε την μεταφορά υφιστάμενων δικαιούχων από το παλιό σχέδιο στο νέο. Αυτό έγινε τον Φεβρουάριο με Μάρτιο, έχουν λάβει και αναδρομικά από τον Γενάρη του 2025 πέραν των 300 ατόμων που ήταν στο προηγούμενο σχέδιο», σημείωσε.

Αναφορικά με την δεύτερη φάση, ο κ. Διομήδους επεσήμανε ότι αφορούσε την δημιουργία πλατφόρμας για υποβολή της αίτησης και υλοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

«Τώρα είμαστε στην τρίτη φάση που είναι η εξέταση και η πληρωμή αυτών που έχουν υποβάλει την αίτηση τον περασμένο μήνα. Αυτό τον μήνα η καταβολή θα γίνει αναδρομικά, δεν θα χάσουν οτιδήποτε οι δικαιούχοι», πρόσθεσε.

Καταληκτικά, είπε ότι αν και υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, αυτόν τον μήνα όλα θα έχουν ολοκληρωθεί.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα χέρια της Κυβέρνησης η έκθεση της ATF για την πυρκαγιά – Θα δημοσιοποιηθεί μετά την επεξεργασία

Στα χέρια της Κυβέρνησης η έκθεση της ATF για την πυρκαγιά – Θα δημοσιοποιηθεί μετά την επεξεργασία

Την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών (ATF) του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών παρέλαβε η Κυβέρνηση, σε σχέση με τα γεγονότα της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στην Ορεινή Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE