«Η ώρα η καλή»: Παντρεύεστε και σκέφτεστε τι θα κάνετε με τα λεφτά από τα φακελάκια; Τι ζητάνε οι τράπεζες για κατάθεση

«Η ώρα η καλή»: Παντρεύεστε και σκέφτεστε τι θα κάνετε με τα λεφτά από τα φακελάκια; Τι ζητάνε οι τράπεζες για κατάθεση

Υπάρχουν γενικές και ειδικές παράμετροι σε αυτό το ζήτημα στο πλαίσιο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που μπορεί να ζητήσουν οι τράπεζες για τα λεφτά του γάμου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, Ανδρέα Κωστουρή, οι τράπεζες προσπαθούν να ελέγχουνε με το καλύτερο τρόπο τι μπαίνει στο τραπεζικό σύστημα και τι βγαίνει. Η τράπεζα διατηρεί ένα προφίλ πελάτη. Για εμένα για παράδειγμα η είναι η μισθοδοσία οπότε αν η τράπεζα δει να μπαίνουν μεγαλύτερα ποσά κτυπάει καμπανάκι.

Το ζευγάρι θα πρέπει να επικοινωνήσει με την τράπεζα στην οποία θα τα καταθέσει ότι πρόκειται σύντομα να παντρευτεί και με τη σειρά της η τράπεζα θα ζητήσει ένα αποδεικτικό που συνήθως είναι το προσκλητήριο του γάμου για να δικαιολογήσει την κίνηση στον λογαριασμό. Ενδεχομένως, η τράπεζα κάνει κάποιες ερωτήσεις για να διευκρινήσεις, αλλά δεν πρέπει να προκληθεί ανησυχία στο ζευγάρι.

Υπενθύμιζε επίσης ότι υπάρχει παλαιότερη οδηγία ότι όλα τα ποσά που είναι πάνω από 10 χιλιάδες δεν μπορούν να διακινηθούν σαν μετρητά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE