Έρχεται αύξηση στις διατιμήσεις της ΑΗΚ – Το ποσοστό που βρίσκεται στο τραπέζι και πόσο θα επηρεάσει τους λογαριασμούς ρεύματος

Έρχεται αύξηση στις διατιμήσεις της ΑΗΚ – Το ποσοστό που βρίσκεται στο τραπέζι και πόσο θα επηρεάσει τους λογαριασμούς ρεύματος

Εντός της εβδομάδας, η Αρχή Ηλεκτρισμού αναμένεται να υποβάλει αίτημα στην ΡΑΕΚ, για αύξηση στις διατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου, ανέφερε ότι το αίτημα προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, θα αφορά αύξηση γύρω στο 3%.

Επισήμανε πως η αρχική απόφαση ήταν για αύξηση 7.5%, ωστόσο έγιναν δεύτερες σκέψεις και αποφασίστηκε όπως υποβληθεί αίτημα για πολύ μικρότερη αύξηση, ώστε να μην επηρεαστούν κατά πολύ τα νοικοκυριά.

Παράδειγμα

Ο κύριος Πέτρου ανέφερε ενδεικτικά, ότι με την έγκριση του αιτήματος, μία κατοικία που καταναλώνει επτακόσιες κιλοβατώρες σε μία διμηνία, θα έχει αύξηση πέντε ευρώ στο λογαριασμό.

Σημειώνεται πως με βάση εγκεκριμένη μεθοδολογία η ΡΑΕΚ επιτρέπει στην ΑΗΚ τη μερική ανάκτηση των εξόδων της μέσω των διατιμήσεων - οι οποίες καθορίζονται ανά έτος – για να μπορέσει να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα.

Άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς

Αναφερόμενος στο επικείμενο άνοιγμα της ανταγωνιστικής αγοράς, ο κύριος Πέτρου τόνισε ότι η ΑΗΚ προετοιμάζεται - στη βάση στρατηγικού σχεδίου - ώστε να αντιμετωπίσει τις όποιες εξελίξεις.

Είπε, ακόμη, ότι ήδη υπάρχει ανταγωνιστής ο οποίος ετοιμάζεται, επισημαίνοντας - ωστόσο - ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα είναι έτοιμη να παράξει ηλεκτρικό ρεύμα, όταν εισαχθεί το φυσικό αέριο.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE