VIDEO: Πρώτο τετ-α-τετ Αρχιεπισκόπου – Τυχικού: Τι συζήτησαν για την υπογραφή διακήρυξης πίστεως – Η προθεσμία

VIDEO: Πρώτο τετ-α-τετ Αρχιεπισκόπου – Τυχικού: Τι συζήτησαν για την υπογραφή διακήρυξης πίστεως – Η προθεσμία

Στο τέλος του έφθασε το σημερινό τετ α- τετ του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου με τον τέως Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής κατέφθασε στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιείτο νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας από ομάδα πρωτοβουλίας πιστών υπέρ του τέως Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού έξω από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο, ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε σε εκ νέου δηλώσεις τονίζοντας ότι «τους εξήγησα και τα γεγονότα που οδήγησαν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου, το αμετάκλητο της απόφασής της ΙΣ και ότι περιμένουμε υλοποίηση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου»

«Ήρθε μετά ο ίδιος ο τέως Μητροπολίτης, του είπα ότι αναμένουμε εκείνη την πρόταση που έκανε η Σύνοδος για υπογραφή διακήρυξης πίστεως που να λέει ότι αποκηρύττουμε τον αποτυχισμό τους αποτυχιστές. Είπε ότι το ετοιμάζει, του έδωσα και εγώ κάποιες κατευθυντήριες γραμμές ότι δεν θέλουμε τίποτα περισσότερο. Είπε ότι θα το μελετήσει και έτσι το περιμένουμε», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, ερωτηθείς στο μέχρι πότε μπορεί να απαντήσει ο Τυχικός, σημείωσε ότι «σε μία εβδομάδα περίπου θα το παραδώσει. Μου είπε ότι θα το δει και ότι θα το κάνει»

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.