Χωριό στην Ελβετία «εξαφανίστηκε» από το χάρτη ύστερα από κατολίσθηση παγετώνα

Χωριό στην Ελβετία «εξαφανίστηκε» από το χάρτη ύστερα από κατολίσθηση παγετώνα

To γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει ένα τεράστιο σύννεφο από πάγο και χώμα να εκτοξεύεται πάνω από το χωριό Μπλάτεν στην Ελβετία την Τετάρτη (28/5) καταπλακώνοντας τα σπίτια του χωριού.

Λάσπη και πέτρες έπεσαν στην κοιλάδα όπου ήταν χτισμένο το χωριό. Υπολογίζεται ότι περίπου το 90% της κοινότητας, που συνήθως φιλοξενεί περίπου300 άτομα, καλύφθηκε από την κατολίσθηση. Σύμφωνα με τις αρχές, ένα άτομο είναι αγνοούμενο.

Οι αρχές ανέμεναν κατολίσθηση του παγετώνα γι’ αυτό και το χωριό είχε εκκενωθεί. «Συνέβη το αδιανόητο. Χάσαμε το χωριό μας, αλλά όχι τις καρδιές μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Μπλάτεν, Ματίας Μπέλβαλντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου: Διερευνάται αν προηγήθηκε καυγάς των δύο γειτόνων - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 41χρονος

Απόπειρα φόνου: Διερευνάται αν προηγήθηκε καυγάς των δύο γειτόνων - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 41χρονος

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων εναντίον του 55χρονου φερόμενου δράστη της απόπειρας φόνου εναντίον 41χρονου στην Αμαργέτη της επαρχίας Πάφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE