Κατεχόμενα: «Αποφεύχθηκε η οικονομική ύφεση χάρη στα ψώνια των Ε/κ» - Ένα εκατομμύριο διελεύσεις τον χρόνο

Κατεχόμενα: «Αποφεύχθηκε η οικονομική ύφεση χάρη στα ψώνια των Ε/κ» - Ένα εκατομμύριο διελεύσεις τον χρόνο

Ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ολγκούν Αμτζιάογλου, είπε ότι η οικονομική ύφεση στα κατεχόμενα αποτράπηκε χάρη στις διελεύσεις και τις αγορές των Ελληνοκυπρίων, ειδικά μετά την πανδημία

Η «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι μιλώντας χθες στη «βουλή», ο κ. Αμτζιάογλου είπε ότι «αν μετά την πανδημία δεν είχε δημιουργηθεί συνέργεια με την οικονομική έννοια» με τη διέλευση ενός πληθυσμού 1 εκατομμυρίου, το ψευδοκράτος θα ερχόταν αντιμέτωπο «με ύφεση, σμίκρυνση, συρρίκνωση. Οι αριθμοί ήταν πολύ ξεκάθαροι».

Ο ίδιος είπε ότι διελεύσεις, περίπου 1 εκατομμυρίου, από τις ελεύθερες προς τις κατεχόμενες περιοχές αύξησαν τον όγκο των εισαγωγών στο ψευδοκράτος κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, και 3,24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE