Μελόνι: Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει το θάρρος να καταργήσει τους εσωτερικούς δασμούς που έχει επιβάλει στον εαυτό της

Μελόνι: Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει το θάρρος να καταργήσει τους εσωτερικούς δασμούς που έχει επιβάλει στον εαυτό της

Με παρούσα την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρουσίας της στην Ένωση Βιομηχάνων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ιταλία παρουσιάζεται αξιόπιστη μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση. Αυτό μαρτυρούν το επίπεδο του spread, το οποίο έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό, η χρηματιστηριακή αγορά, η νέα ελκυστικότητα των ιταλικών δημόσιων τίτλων, η νέα ελκυστικότητα των επενδύσεων, αλλά και οι κρίσεις των οίκων αξιολόγησης, οι οποίες είναι ενίοτε επικριτικές. Πιο πρόσφατα η Moody’s, η οποία αναθεώρησε την αξιολόγηση της Ιταλίας, όπως δεν έχει κάνει εδώ και 25 χρόνια.

Υπάρχουν επίσης διαρθρωτικά προβλήματα σε αυτό το έθνος, και το πιο επείγον ζήτημα (που πρέπει να αντιμετωπιστεί με) σοβαρότητα και χωρίς φόβο είναι ο κόμπος του ενεργειακού κόστους: η κερδοσκοπία είναι απαράδεκτη.
Η Ευρώπη θα πρέπει να έχει το θάρρος να καταργήσει τους εσωτερικούς δασμούς που έχει επιβάλει στον εαυτό της τα τελευταία χρόνια

Η φίλη μου Ρομπέρτα Μετσόλα είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στο πλευρό μας. Θα είμαι ειλικρινής, αυτό εξαρτάται από τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται κατά καιρούς, αλλά σίγουρα ήσασταν στο πλευρό μας και είστε στο πλευρό μας. Και γι’ αυτό σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE