VIDEO: Γυναίκα έγινε viral για ένα smartphone που...δεν υπάρχει

VIDEO: Γυναίκα έγινε viral για ένα smartphone που...δεν υπάρχει

Viral έχει γίνει το βίντεο μίας γυναίκας που περίμενε στην ουρά έξω από ένα εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο. Το απόσπασμα, διάρκειας 9 δευτερολέπτων και πλέον μετράει δεκάδες εκατομμύρια views, την δείχνει να «σερφάρει» σε μια διάφανη συσκευή μεγέθους smartphone.

Η κοπέλα κρατάει ένα ακρυλικό πλακίδιο, περνάει το δάχτυλό της σαν να κάνει scroll και κοιτάει σημεία όπου θα ήταν η οθόνη, χωρίς να φαίνεται τίποτα.

Πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο πρωτότυπο μοντέλο Nokia, πιθανότατα γιατί διάβασαν σε σχόλια ότι κυκλοφόρησε ως «Nokia Clear Phone» πέρυσι, ωστόσο τέτοιο προϊόν δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το Methaphone, ένα απλό κομμάτι διάφανου ακρυλικού κομμένο στο σχήμα του iPhone, το οποίο ο δημιουργός του πούλησε εξ ολοκλήρου. Η ιδέα είναι να βοηθάει όσους «κολλάνε» με το κινητό τους και αντί να τραβούν το κανονικό τους τηλέφωνο, να βγάζουν αυτό το πλακίδιο για να ικανοποιούν το «ψυχικό» κομμάτι της συνήθειας, χωρίς όμως να ασχολούνται πραγματικά με εφαρμογές.

Η ίδια η TikToker, «askcatgpt», παραδέχτηκε ότι μετά από μια εβδομάδα χρήσης δεν κατάφερε να μειώσει ουσιαστικά τον χρόνο που πέρασε με το πραγματικό της κινητό. Ειδικοί, πάντως, όπως ο νευροεπιστήμονας Mark Williams, εξηγούν ότι κάθε ειδοποίηση ενεργοποιεί στο μυαλό μας ένα σήμα «επείγον», αποσπώντας την προσοχή μας από ό,τι κάνουμε εκείνη τη στιγμή.

 Το Methaphone είναι η πιο πρόσφατη εκδοχή μιας ιδέας που πρωτοεμφανίστηκε το 2014 με το NoPhone, ένα πλαστικό κομμάτι σχήματος iPhone που επίσης υποσχόταν να «κόψει» την εξάρτηση. Το project στο Kickstarter μάζεψε περισσότερο απ’ ό,τι περίμεναν -$18.000 έναντι στόχου $5.000- αλλά τελικά ξεχάστηκε μετά από λίγα χρόνια.

@askcatgpt

Completely clear phone spotted in San Francisco on May 14…?!? Wtf?????? 🤭🤫 Link in bio for more deets. (NOT SPONSORED)

♬ original sound - CatGPT

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE