Κλείνουν τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία για 24 ώρες - Κατέρχονται σε απεργία οι εργαζόμενοι

Κλείνουν τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία για 24 ώρες - Κατέρχονται σε απεργία οι εργαζόμενοι

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη, 3 Ιουνίου 2025, κατέρχονται οι εργαζόμενοι σε όλα τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωσή τους, σε έκτακτη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Κοινοτικών Νηπιαγωγών και σε συνεργασία με τις συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΥΥΚ ΣΕΚ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της απεργίας, καθώς αποτελεί την αναγκαία απάντηση στην επαναλαμβανόμενη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις τους από τον Σεπτέμβριο του 2023, δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση ή ένδειξη προόδου.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, κύρια αιτήματα και λόγοι της απεργίας αποτελούν, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και σταδιακή συρρίκνωση των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, που απειλεί τη βιωσιμότητα του θεσμού, η απώλεια θέσεων εργασίας για άξιους νηπιαγωγούς και σχολικό βοηθητικό προσωπικό, η μη υλοποίηση της συμφωνίας του 2018 που προέβλεπε τη μεταφορά των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων στις Σχολικές Εφορείες, γεγονός που θα είχε επιλύσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα».

Επίσης, η ανάγκη για μισθολογική αναβάθμιση των Νηπιαγωγών και των Σχολικών Βοηθών καθώς και η αναθεώρηση της εγκυκλίου του 2012, η οποία ρυθμίζει όρους απασχόλησης και λειτουργίας, και η οποία θεωρείται πλέον αναχρονιστική.

Οι συντεχνίες απολογούνται ιδιαίτερα για την αναστάτωση που ενδέχεται να προκληθεί στις οικογένειες και στους εργαζόμενους γονείς, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, που εξαρτώνται καθημερινά από τη λειτουργία των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.

Ωστόσο, επισημαίνουν, «η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί στο ελάχιστο για τη διασφάλιση ενός θεσμού με τεράστια κοινωνική σημασία».

Τέλος, απευθύνουν θερμή έκκληση προς την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και όλους τους Συνδέσμους Γονέων, όπως σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και σχολικών βοηθών στον δίκαιο αγώνα τους για αξιοπρέπεια, σταθερότητα και ποιότητα στη δημόσια προσχολική αγωγή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE