Ουκρανία: Θέλουμε να τερματίσουμε φέτος τον πόλεμο, λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Ουκρανία: Θέλουμε να τερματίσουμε φέτος τον πόλεμο, λέει ο υπουργός Εξωτερικών

Η Ουκρανία θέλει να τερματίσει τον πόλεμο φέτος και είναι έτοιμη να συζητήσει μέτρα που θα συμβάλουν σε αυτό με οποιαδήποτε μορφή, όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Σιμπίχα σε συνέντευξή του στη Libération.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας χαρακτήρισε τις προπαγανδιστικές δηλώσεις του Κρεμλίνου σχετικά με την «παράνομη» εξουσία του προέδρου Ζελένσκι «απολύτως παράλογες και ανόητες», σημειώνοντας ότι η Ρωσία «χρησιμοποιεί πάντα ψευδοεπιχειρήματα όταν δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις».

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σε οποιαδήποτε μορφή μέτρα που θα συμβάλουν στον τερματισμό αυτού του πολέμου. Θέλουμε πραγματικά να τον τερματίσουμε φέτος. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να συνεχίσουμε την πίεση προς τη Ρωσία, με τους συμμάχους μας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Σιμπίχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε το νομοσχέδιο του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ για την ενίσχυση των κυρώσεων, το οποίο έχει ήδη ευρεία υποστήριξη στο Κογκρέσο. «Το Κογκρέσο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τη δημοκρατία και την ασφάλεια. Η επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία είναι επίσης προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο διπλωμάτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE