Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία: Αναφορές για θύματα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στην Αυστραλία: Αναφορές για θύματα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) στο εμπορικό κέντρο Northland στο Πρέστον της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, μετά από επίθεση με μαχαίρι που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έως και τεσσάρων ατόμων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οι Αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ το εμπορικό κέντρο αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ένα άτομο έχει ήδη συλληφθεί ως ύποπτο για την επίθεση, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση δύο ακόμη ατόμων που ενδέχεται να εμπλέκονται.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η κατάσταση της υγείας των τραυματιών, ενώ η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν πρόκειται για στοχευμένη ή τυχαία επίθεση.

Το περιστατικό επαναφέρει στη μνήμη των Αυστραλών τη φονική επίθεση του περασμένου έτους στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction στο Σίδνεϊ, όταν άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δώδεκα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, σε μια από τις πλέον σπάνιες και τραγικές επιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα.

Οι έρευνες για το σημερινό περιστατικό στη Μελβούρνη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι αρχές καλούν όποιον έχει πληροφορίες να τις καταθέσει. Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου που είχαν εγκλωβιστεί κατά την επιχείρηση εκκένωσης βρίσκονται πλέον σε ασφαλές σημείο. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές για τα κίνητρα της επίθεσης και την ταυτότητα των δραστών.

 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στο Ιράν

LIVE: Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στο Ιράν

Το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Ιράν, με την Τεχεράνη να απαντά με σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις, και με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE