Γαλλία: Σαμποτάζ η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών

Γαλλία: Σαμποτάζ η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών

Οι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες της γραμμής υψηλής τάσης που τροφοδοτεί την πόλη των Καννών «πριονίστηκαν» στο πλαίσιο «ενέργειας δολιοφθοράς», δήλωσε στο AFP ο εισαγγελέας της Γκρας, ενώ η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αποκαθίσταται σταδιακά.

Επειτα από το σαμποτάζ αυτό στην Βιλνέβ-Λουμπέ, η διαχειρίστρια του δικτύου RTE έθεσε εκτός λειτουργίας της γραμμή υψηλής τάσης για να επιτρέψει τις εργασίες αποκατάστασης προκαλώντας την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών όπου ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η διακοπή έπληξε 160.000 νοικοκυριά, όχι όμως και το Palais des Festivals, το οποίο προσέφυγε σε ανεξάρτητη πηγή ηλεκτροδότησης.

Ο περιφερειάρχης της Αλπ-Μαριτίμ ανακοίνωσε την «προοδευτική αποκατάσταση» της ηλεκτροδότησης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE