Πρόοδος στα ΜΟΕ για κοιμητήρια και αποναρκοθέτηση - Αναζητείται ημερομηνία για την διευρυμένη συνάντηση

Πρόοδος στα ΜΟΕ για κοιμητήρια και αποναρκοθέτηση - Αναζητείται ημερομηνία για την διευρυμένη συνάντηση

Υπάρχει πρόοδος στα ΜΟΕ που αφορούν την αποκατάσταση των κοιμητηρίων και την αποναρκοθέτηση, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις για τον καθορισμό ημερομηνίας για την άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές αναζητείται μια ημερομηνία που να βολεύει όλους. Στο μεταξύ όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης υπάρχει πρόοδος στο θέμα της αποκατάστασης των κοιμητηρίων και της αποναρκοθέτησης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σημείωσαν πως η ε/κ πλευρά θεωρεί πολύ σημαντικό το ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, θα βρίσκεται στην Κύπρο για μία εβδομάδα, ενώ ενδέχεται μετά τις χωριστές της συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, να έχει και μια κοινή μαζί τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE