Στον Κοτσιάτη από τις 18 Νοεμβρίου τα απορρίμματα Λάρνακας και Αμμοχώστου

Στον Κοτσιάτη από τις 18 Νοεμβρίου τα απορρίμματα Λάρνακας και Αμμοχώστου

Στο σκυβαλότοπο του Κοτσιάτη και όχι στο εργοστάσιο της Κόσιης θα μεταφέρουν από τις 18 Νοεμβρίου 2015 τα απορρίμματα τους οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του συμβουλίου διαχείρισης ΟΕΔΑ Κόσιης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΧΥΤΥ Κόσιης αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβουλίου διαχείρισης ΟΕΔΑ Κόσιης μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια διαβουλεύσεων και πιέσεων προς τους εκάστοτε Υπουργούς Εσωτερικών κατέληξε σε μια επιθυμητή λύση των 39,90 ευρώ αντί 75 ευρώ τον τόνο για τα εισερχόμενα απορρίμματα στο εργοστάσιο στην Κόσιη».

Προστίθεται ότι «αυτή την στιγμή οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Επαρχιών Λάρνακα και Αμμοχώστου θα συνεχίσουν να πληρώνουν το δυσβάστακτο αυτό ποσό εις βάρος των πολιτών τους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συμβουλίου διαχείρισης ΟΕΔΑ Κόσιης, συνεχίζει η ανακοίνωση «στην τελευταία του συνεδρία αποφάσισε όπως όλοι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου από τις 18 Νοεμβρίου 2015 μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στον σκυβαλλότοπο Κοτσιάτη αντί στο εργοστάσιο της Κόσιης».

Αναφέρεται ακόμα ότι «στις 17 Νοεμβρίου 2015 έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των Οργανισμών  Τοπικής Αυτοδιοίκησης των επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου για συζήτηση του όλου θέματος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE