Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα εργάζεται ήδη εντατικά πάνω στη δεύτερη φάση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, το επόμενο στάδιο προβλέπει την κατάρτιση, από κάθε πλευρά, πρότασης εγγράφου που θα αποτυπώνει συγκεκριμένους όρους για την επίτευξη «σταθερής, μακροπρόθεσμης και συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας».
«Εμείς, από την πλευρά μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης. Ολοκληρώνουμε αυτή τη στιγμή τις εσωτερικές διαδικασίες για τη σύνταξη της λίστας αιχμαλώτων, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής με την αναλογία ‘χίλιοι προς χίλιους’», ανέφερε ο Λαβρόφ.
ΠΗΓΗ: protothema.gr