«Πλήγμα» για Φυλακές – Χειροπέδες σε τέσσερις δεσμοφύλακες και μία δόκιμη αστυνομικό – Τους έμπλεξαν επίσημα έγγραφα σε οικία

«Πλήγμα» για Φυλακές – Χειροπέδες σε τέσσερις δεσμοφύλακες και μία δόκιμη αστυνομικό – Τους έμπλεξαν επίσημα έγγραφα σε οικία

Σήμερα 22/5 συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα (τέσσερις δεσμοφύλακες και μία δόκιμη αστυνομικός – πρώην δεσμοφύλακας), κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Από τις εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και από συλλογή σχετικού μαρτυρικού υλικού, αυτοί φαίνεται, ότι εμπλέκονται σε υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορά στον εντοπισμό επίσημων εγγράφων, κ.τ.λ., στο σπίτι άλλου δεσμοφύλακα στις 10 Απριλίου 2025.

Τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται εναντίον τους είναι τα ακόλουθα:

Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργημάτων
Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος
Κατάχρηση εξουσίας
Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου
Αδικήματα κατά παράβαση του Άρθρου 26 (1) (ε), (2) και (4) του Περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμος του 2001 (138(I)/2001)
Κλοπή από Δημόσιους Λειτουργούς
Άρθρο 19 (β) του περί Κανόνων Ασφάλειας Διαβαθμισμένων πληροφοριών, Εγγράφων και Υλικού και για Συναφή Θέματα, Ν.84(Ι)/2021 και Κ.Δ.Π.410/2013 άρθρο 19 και άρθρο 15 και Παράρτημα ΙΙΙ (Φυσική Ασφάλεια)
Παράνομη κατοχή περιουσίας

Οι πέντε συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο ενώπιον Δικαστηρίου για σκοπούς προσωποκράτησης τους.

Το ΤΑΕ Επιχειρήσεων του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE