Βρετανός τουρίστας θάφτηκε ζωντανός σε τρύπα που έσκαβε για… πλάκα στην άμμο

Βρετανός τουρίστας θάφτηκε ζωντανός σε τρύπα που έσκαβε για… πλάκα στην άμμο

Κάποιοι γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με τούρτες και μπαλόνια. Ο Jensen Sturgeon, όμως, αποφάσισε να το πάει λίγο πιο… βαθιά.

Κυριολεκτικά. Ανήμερα των 22ων γενεθλίων του, στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο, αποφάσισε για αδιευκρίνιστους -αλλά σίγουρα όχι σοφούς- λόγους, να σκάψει μια τεράστια τρύπα στην άμμο. Για πλάκα ή για να εντυπωσιάσει τους φίλους του.

Όμως, το αθώο αυτό παιχνίδι μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη. Το νερό άρχισε να μουσκεύει το λάκκο, με συνέπεια να αρχίσουν να καταρρέουν τα τοιχώματά του και ο νεαρός να παγιδευτεί σε βάθος 2,5 μέτρων. Σαν να μην έφτανε αυτό, η τρύπα εξελίχθηκε σε κινούμενη άμμο, κολλώντας τα πόδια του και αφήνοντάς τον ανήμπορο να κινηθεί.

«Το κεφάλι μου ήταν κάτω από την άμμο. Προσπαθούσα να φωνάξω τους φίλους μου, αλλά ήξερα ότι δεν μπορούσαν να με ακούσουν», δήλωσε στη Daily Mail. Τελικά, κατάφερε να βγάλει έξω από την άμμο το κεφάλι του και να καλέσει σε βοήθεια.

Πώς διασώθηκε ο 22χρονος

Οι φίλοι του και περαστικοί πανικοβλήθηκαν. Περισσότερα από 30 άτομα μαζεύτηκαν για να τον σώσουν. Άλλοι έσκαβαν με τα χέρια, άλλοι του έδιναν σχοινιά και ξύλα σε μια προσπάθεια να τον τραβήξουν έξω. Κάποιος του πρόσφερε και μια μπύρα… γιατί ακόμη και οι ήρωες χρειάζονται ενυδάτωση.

Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πάνω από τρεις ώρες, ενώ ο Jensen, παγιδευμένος, φανταζόταν το χειρότερο: «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι θα πεθάνω εδώ», είπε αργότερα. Όταν τελικά ανασύρθηκε στην επιφάνεια με χειροκροτήματα, ήταν σοκαρισμένος και εξουθενωμένος. Δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος, και πονούσε για μέρες.

«Όλοι προσπαθούσαν να μου μιλήσουν, αλλά έπρεπε να ξανακαθίσω. Τα πόδια μου πονούσαν αφόρητα για το υπόλοιπο των διακοπών», ανέφερε.

Το περιστατικό αυτό υπενθυμίζει πως ακόμη και το πιο αθώο παιχνίδι μπορεί να πάρει επικίνδυνη τροπή – ειδικά όταν παίζεις με τη φύση. Και, φυσικά, πως η επόμενη φορά που θα δεις φτυάρι σε παραλία, ίσως είναι καλύτερο να φτιάξεις απλώς ένα κάστρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE