Έπεσε ο πέλεκυς στον Κώστα Σωτηρίου για τον φόνο στην Ορμήδεια - Τι ζήτησε ο δικηγόρος του

Έπεσε ο πέλεκυς στον Κώστα Σωτηρίου για τον φόνο στην Ορμήδεια - Τι ζήτησε ο δικηγόρος του

Σε ποινή φυλάκισης 28 χρόνων, καταδικάστηκε σήμερα από το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ο Κώστας Σωτηρίου, 46 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον φόνο εκ προμελέτης του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, στις 25 Ιουνίου 2024.

Σε ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «η ποινή του Κώστα Σωτηρίου ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστήριο των Βάσεων στη Δεκέλεια. Συγκεκριμένα ο Σωτηρίου καταδικάστηκε σε ελάχιστη ποινή φυλάκισης 28 ετών, που θα εκτίσει είτε στις φυλακές των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Σωτηρίου κρίθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη 47 ετών, τον Ιούνιο του 2024».

Ο Υπαστυνόμος των Βάσεων Φάνος Χριστοδούλου ανέφερε ότι «αυτή η ποινή επιτεύχθηκε εξαιτίας της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας των Βάσεων και του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα των Βάσεων. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η οικογένεια του κ. Κωνσταντινίδη είδε να αποδίδεται δικαιοσύνη με αυτή τη μεγάλη ποινή» είπε.

Πρόσθεσε πως «τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο της απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, αλλά τουλάχιστον, ο ένοχος  αυτού του εγκλήματος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μεγάλης διάρκειας, γι’ αυτό το φρικτό έγκλημα».

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, έκρινε στις 23 Ιανουαρίου τον Κώστα Σωτηρίου ένοχο για το φόνο εκ προμελέτης του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η δολοφονία του Κωνσταντινίδη, διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου 2024, σε εργαστήριο που βρίσκεται στον δρόμο Ορμήδειας - Ξυλοφάγου εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Στη σκηνή είχαν μεταβεί μέλη της Αστυνομίας των Βάσεων, οι οποίοι εντόπισαν το πτώμα του 47χρονου με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, ενώ ο Σωτηρίου συνελήφθη το βράδυ της 26ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE