K. Λετυμπιώτης για επεισόδια στη Λακατάμια: «Αυτονόητη η καταδίκη» - Πώς απαντά στις επικρίσεις

K. Λετυμπιώτης για επεισόδια στη Λακατάμια: «Αυτονόητη η καταδίκη» - Πώς απαντά στις επικρίσεις

Πολλές είναι οι επικρίσεις που δέχθηκε η Κυβέρνηση καθώς δεν καταδίκασε άμεσα τα επεισόδια στην Λακατάμια την περασμένη Κυριακή.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε ότι είναι αυτονόητη η καταδίκη τέτοιων φαινομένων σημειώνοντας ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η βία σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

«Κανένα κράτος δεν ανέχεται τη βία απέναντι στον οποιονδήποτε», πρόσθεσε.

«Οι επιθέσεις είναι πάντοτε καταδικαστέες, έχουμε θεσμική και ηθική υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν οι διαδικασίες για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», συνέχισε.

Σε ότι αφορά τις επικρίσεις, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά. «Η Κυβέρνηση δεν είναι πολιτική δύναμη, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πολίτης που να μην θεωρεί ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τέτοιες ενέργειες» τόνισε.

«Αυτό που αναμένουν οι πολίτες είναι να λειτουργήσουν οι θεσμοί και οι διαδικασίες, δεν νομίζω να συμπεραίνει κάποιος ότι δεν είναι καταδικαστέες τέτοιες ενέργειες. Το σύνολο των δυνάμεων δεν προάγει ούτε αποδέχεται φαινόμενα βίας απέναντι στον οποιοδήποτε. Για το προχθεσινό το οποίο καταδικάζουμε όλοι, οι έρευνες προχωρούν, να αναμένουμε να ολοκληρωθούν ώστε τα εγκληματικά στοιχεία να οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης».

Ευρύτερα τα περιστατικά βίας και την εγκληματικότητα, όπως την επίθεση σε ντελιβερά που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας που να μην ενοχλείται με αυτά τα περιστατικά.

«Γίνονται αρκετά, θα γίνουν κι άλλα, θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τα περιθώρια βελτίωσης, υπάρχουν περιστατικά καταδικαστέα, περιστατικά που δεν έπρεπε να υπάρχουν, δεν υπάρχει κράτος με μηδενική εγκληματικότητα, η ανοχή πρέπει να είναι μηδενική», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE