Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση του πυρός

Κρεμλίνο: Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση του πυρός

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της δίωρης τηλεφωνικής τους επικοινωνίας τη Δευτέρα (19/5), ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για άμεση έναρξη συνομιλιών.

Το βράδυ της Δευτέρας (19/5), το Κρεμλίνο ουσιαστικά διευκρίνισε μέσω του εκπροσώπου του, Γιούρι Ουσακόφ ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για ανταλλαγή εννέα Ρώσων με εννέα Αμερικανούς σε ανταλλαγή κρατουμένων στο πλαίσιο των συζητήσεων για βελτίωση των διμερών σχέσεων, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Οι δύο πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της εξομάλυνσης των (διμερών) σχέσεων» ανέφερε ακόμη ο Ουσακόφ.

Πούτιν και Τραμπ «συζήτησαν πολλά θέματα», μεταξύ των οποίων και αυτό του Ιράν. Ο Πούτιν χαιρέτισε την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και προσέφερε τη βοήθεια της Μόσχας.

Ο Ουσακόφ προσέθεσε ότι ο Πούτιν χαιρέτισε επίσης τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της «ειλικρινούς συζήτησης», όπως την χαρακτήρισε ο Ουσακόφ, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για όλα τα θέματα». Η συζήτηση αυτή ήταν «ουσιαστική και πολύ χρήσιμη» συνόψισε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE