Μεταναστευτικό: Ο Πρόεδρος Τραμπ ξεσπά εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου

Μεταναστευτικό: Ο Πρόεδρος Τραμπ ξεσπά εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του κορυφαίου θεσμού της δικαιοσύνης της χώρας του, μερικές ώρες αφού αυτός ο τελευταίος απέρριψε το αίτημα της Κυβέρνησής του να επιτρέψει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα με την επίκληση νόμου περί «αλλοδαπών εχθρών», που δεν είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν παρά μόνο σε περιόδους πολέμου.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν με αφήνει να κάνω αυτό για το οποίο εκλέχτηκα», είπε.

«Αυτή η απόφαση θα έχει αποτέλεσμα να αφεθούν περισσότεροι εγκληματίες να έρθουν μαζικά στη χώρα μας, κάτι που θα κάνει μεγάλο κακό στον αγαπημένο μας αμερικανικό λαό», εξεμάνη ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Truth Social. Υπογράμμισε ακόμη πως σημαίνει ότι «για να απελαθούν» μετανάστες θα χρειάζεται «μακρά» και «δαπανηρή» δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE