Τα κλεμμένα Android κινητά θα γίνονται άχρηστα - Η λειτουργία που έρχεται για τους επίδοξους κλέφτες

Τα κλεμμένα Android κινητά θα γίνονται άχρηστα - Η λειτουργία που έρχεται για τους επίδοξους κλέφτες

Η Google ετοιμάζει σημαντική ενίσχυση στην προστασία κατά της κλοπής για τα Android κινητά, μέσω της αναβάθμισης του Factory Reset Protection που θα φέρει το Android 16.

Στόχος είναι να καταστήσει τα κλεμμένα τηλέφωνα πρακτικά άχρηστα για όποιον προσπαθήσει να τα ξεκλειδώσει ή να τα επαναφέρει εργοστασιακά χωρίς άδεια.

Πώς θα δουλεύει η νέα λειτουργία; Όταν το τηλέφωνο αντιληφθεί ότι κάποιος επιχειρεί να παρακάμψει το setup wizard μετά από ένα εργοστασιακό reset, θα κλειδώνει ξανά και θα ζητάει επαναλαμβανόμενα την παλιά οθόνη κλειδώματος ή τα διαπιστευτήρια Google account. Έτσι, ακόμα κι αν ο κλέφτης καταφέρει να περάσει μία φορά τη διαδικασία, το σύστημα θα τον “παγιδεύει” σε μία λούπα authentication, καθιστώντας τη συσκευή άχρηστη μέχρι να εισαχθούν τα σωστά στοιχεία.

Η ενημέρωση αυτή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, πιθανότατα μαζί με το επίσημο Android 16. Η Google δεν έχει δώσει ακόμα λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς θα φτάσει στους χρήστες, αλλά η ενσωμάτωση στο Google Play Services σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πλήρης αναβάθμιση λογισμικού.

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE