Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται να κρατήσουμε το ΔΗΚΟ ισχυρό και αποτελεσματικό

Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται να κρατήσουμε το ΔΗΚΟ ισχυρό και αποτελεσματικό

Η ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος μάς επιβάλλει να το κρατάμε ενωμένο, ισχυρό και αποτελεσματικό, για να πετύχουμε τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού, ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι το ΔΗΚΟ χρειάζεται να συνεχίσει τον αγώνα για την Κύπρο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος μιλούσε, το απόγευμα της Δευτέρας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΚΟ Λεμεσού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σπύρος Κυπριανού», με αφορμή τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυση του, αρχικά ως Δημοκρατική Παράταξη, στις 12 Μαΐου 1976, από τον Σπύρο Κυπριανού.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως το ΔΗΚΟ ιδρύθηκε για την υπεράσπιση των δικαίων του λαού μας, για να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας του Εθνάρχη Μακαρίου, για να υπερασπιστεί την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, για την ανόρθωση των ερειπίων, αλλά και για την αναγέννηση του αγωνιστικού φρονήματος του λαού μετά τη λαίλαπα του 1974.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει κριθεί από την ίδια την ιστορία», είπε και πρόσθεσε πως «δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε πως ίσως η Κύπρος να μην υπήρχε σήμερα, χωρίς τους δικούς μας αγώνες».

Σ’ αυτά τα 49 δύσκολα χρόνια, συνέχισε, «το Δημοκρατικό Κόμμα κράτησε ψηλά τη σημαία των αρχών και των αξιών του και «έδωσε μάχες, πολλές φορές άνισες, και καθιερώθηκε για τη διεκδίκηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, των εθνικών συμφερόντων αλλά και του λαού μας».

Αποδίδοντας τιμή στον ιδρυτή του ΔΗΚΟ και δεύτερο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σπύρο Κυπριανού, είπε πως, γι' αυτόν αποτελούσε βίωμα η απαλλαγή της Κύπρου από την Τούρκικη κατοχή, η κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών για όλους τους Κύπριους πολίτες και πάνω από όλα η ευημερία του λαού.

Πρόσθεσε δε ότι, επί προεδρίας Σπύρου Κυπριανού, η Κύπρος πέτυχε ένα οικονομικό θαύμα «που αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα και το οποίο κατάφερε να αναστηλώσει την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από τα χαλάσματα της προδοσίας και της εισβολής».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως οι αναμνήσεις της πορείας των 49 χρόνων είναι πολλές και την ίδια ώρα, τόνισε πως «οφείλουμε να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε το κόμμα μας, εάν θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι για τον τόπο».

«Μας το επιβάλλει η Ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος, να το κρατάμε ενωμένο, ισχυρό και αποτελεσματικό, για να πετύχουμε τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού το 1976» ανέφερε και υπέδειξε ότι «η Κύπρος χρειάζεται το Δημοκρατικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα χρειάζεται να συνεχίσει τον αγώνα για την Κύπρο».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Σπύρος Κυπριανού», πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, αναφέρθηκε στον Λεμεσιανό Σπύρο Κυπριανού, «που αγάπησε την πόλη του, έστω και αν δεν έζησε εδώ όλη του τη ζωή και εδώ έχει την τελευταία του κατοικία».

Υπενθυμίζοντας ότι ο παππούς του Σπύρου Κυπριανού ήταν ο Δήμαρχος της Λεμεσού, Σπύρος Αραούζος, είπε πως «εδώ ήταν οι φίλοι του, οι πιο στενοί του συνεργάτες, εδώ του άρεσε να περνά τις διακοπές του, όποτε βέβαια του επέτρεπαν τα καθήκοντα του και δεχόταν με χαρά να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που συνέβαιναν εδώ».

«Εδώ, βέβαια, και η ποδοσφαιρική ομάδα που υποστήριζε πάντα φανατικά και από εδώ τέλειωσε την πολιτική του ζωή σαν βουλευτής Λεμεσού και ως Πρόεδρος της Βουλής», συμπλήρωσε.

Ο Μάρκος Κυπριανού εξέφρασε τη χαρά του που, με την ευκαιρία της εκδήλωσης, παρουσιάζεται στη Λεμεσό ο Α’ τόμος του βιβλίου του Σπύρου Κυπριανού, για την περίοδο 1932-1959: «Στη μάχη της ιστορίας. Όπως την έζησα».

Αυτό το βιβλίο, ανέφερε, δεν είναι μια απλή αυτοβιογραφία, αλλά είναι η ιστορία της σύγχρονης Κύπρου, μέσα από τα μάτια κάποιου που έζησε από κοντά κάθε σημαντικό γεγονός και συμμετείχε ενεργά σε πολλές κομβικές στιγμές της ιστορίας.

Υπέδειξε, εξάλλου, ότι όλα τα έσοδα του Ιδρύματος από την πώληση του βιβλίου, θα διατεθούν ως χορηγία σε φοιτητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, ενώ ο Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου, Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, Μίμης Σοφοκλέους, αναφέρθηκε στη ζωή του Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό. Ο στενός του συνεργάτης και πρώην Υπουργός της διακυβέρνησης, Χρίστος Μαυρέλλης, μίλησε για τον πολιτικό και ΠτΔ Σπύρο Κυπριανού.

Για το βιβλίο μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσαλακός, ενώ παρουσιάστηκε περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού, με φωτογραφίες από τη ζωή του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ντου» Προέδρου στο ΓΝ Πάφου - Μήνυμα στήριξης προς τα Νοσοκομεία

«Ντου» Προέδρου στο ΓΝ Πάφου - Μήνυμα στήριξης προς τα Νοσοκομεία

Απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει ακόμη περισσότερο τα Νοσοκομεία μας, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE