Το PKK ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα

Το PKK ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα

Να διαλυθεί και να βάλει τέλος στον ένοπλο αγώνα αποφάσισε η οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), η οποία βρίσκεται σε σύγκρουση με το τουρκικό κράτος εδώ και περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

«Το 12ο Συνέδριο του PKK αποφάσισε να διαλύσει την οργανωτική δομή του PKK και να βάλει τέλος στη μέθοδο του ένοπλου αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένοπλη κουρδική οργάνωση, η οποία είχε κάνει νωρίτερα γνωστό πως πραγματοποίησε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα.

Είχε προηγηθεί τον Φεβρουαρίο το μήνυμα από τον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος είχε ζητήσει από τα μέλη της κουρδικής οργάνωσης να παραδώσουν τα όπλα.

Η δήλωση του φυλακισμένου ηγέτη του PKK διαβάστηκε από βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.