Αρχιεπίσκοπος: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα» - θα τον προσκαλέσει στην Κύπρο

Αρχιεπίσκοπος: «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα» - θα τον προσκαλέσει στην Κύπρο

Τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την ρωμαιοκαθολική εκκλησία εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος την Κυριακή, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις μελλοντικές επαφές της Εκκλησίας της Κύπρου, μετά την εκλογή νέου Πάπα, προσερχόμενος στην εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων για την πολύτεκνη μάνα στη Λευκωσία.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία, γιατί για εμάς έχει σημασία ο θεσμός και όχι το πρόσωπο που τον εκπροσωπεί», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Πιστεύω ότι οι δύο εκκλησίες, της Ρώμης και της Κύπρου, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και πιστεύω ότι ο διάλογος που συνεχίζει υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα προχωρήσει, ώστε σε ένα κόσμο που κυριαρχούν άλλα θρησκεύματα, να μπορέσουμε οι χριστιανοί να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει εντός του τρέχοντας μηνός με τον εκλιπόντα Πάπα Φραγκίσκο, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ανέφερε ότι θα ξεκινήσουν νέες διαδικασίες για τη συνάντηση αυτή.

«Οπωσδήποτε θα επισκεφθούμε την Ρώμη, θα τον προσκαλέσουμε να επισκεφθεί και εκείνος την Κύπρο και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε εκείνη τη διαδικασία», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE