Με πλαστικό χρήμα κάνουν τις συναλλαγές τους οι περισσότεροι Κύπριοι

Με πλαστικό χρήμα κάνουν τις συναλλαγές τους οι περισσότεροι Κύπριοι

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε τον Οκτώβριο στην αξία των συναλλαγών που διενεργήθηκαν με κάρτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, τον Οκτώβριο οι Κύπριοι προέβησαν σε αγορές αξίας €224,3 εκ. με κάρτες. Η αξία των συναλλαγών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα αυξήθηκε κατά 10%.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου υπήρξε άνοδος 1%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα €1,86 δισ.

Θετικά επηρεάστηκαν τον Οκτώβριο οι πληρωμές με κάρτες σε κυβερνητικά τμήματα και σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, καθώς και σε υπεραγορές, ενώ υποχώρηση σημείωσαν οι πληρωμές για αγορές καυσίμων.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές και αναλήψεις μετρητών από Κυπρίους στο εξωτερικό, καθώς τον Οκτώβριο έκλεισαν στα €111,3 εκ., σημειώνοντας αύξηση 8%, ενώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου η αύξηση ήταν 3%, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να φθάνει τα €987,4 εκ.

Σύμφωνα με τη JCC, o Οκτώβριος έκλεισε με σημαντική άνοδο 5% και στην αξία των συναλλαγών που διενήργησαν τουρίστες στην Κύπρο, καθώς ανήλθαν στα €73,3 εκ. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο οι αγορές τουριστών στην Κύπρο με κάρτες άγγιξαν τα €603,6 εκ, παρουσιάζοντας αύξηση 8%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE