Παραλύει η Ελλάδα από τη γενική απεργία

Παραλύει η Ελλάδα από τη γενική απεργία

Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης ως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την γενική γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), την Πέμπτη -ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες, ωστόσο δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Από την απεργία, εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα μέσα.

Όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία.

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί τις διοικήσεις των ενώσεων – μελών της να βρίσκονται σε επιφυλακή -μαζί με τα πειθαρχικά τους συμβούλια- για την απόλυτη επιτυχία της απεργίας και την αντιμετώπιση απεργοσπαστικών κινήσεων.

«Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE