Ο Τραμπ συνεχίζει τα «βαφτίσια»: Θα μετονομάσει τον Περσικό Κόλπο σε Αραβικό Κόλπο ή Κόλπο της Αραβίας

Ο Τραμπ συνεχίζει τα «βαφτίσια»: Θα μετονομάσει τον Περσικό Κόλπο σε Αραβικό Κόλπο ή Κόλπο της Αραβίας

Για νέα «βαφτίσια» μετά από αυτά του Κόλπου του Μεξικού ετοιμάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ , με το Ascociated Press να μεταφέρει ότι αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπαίνει ο Περσικός Κόλπος.

Σύμφωνα με το Α.Ρ., ο πρόεδρος των Η.Π.Α. στο ταξίδι του την επόμενη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία θα ανακοινώσει ότι για τη χώρα του δεν υπάρχει πλέον Περσικός Κόλπος, αλλά Αραβικός Κόλπος ή Κόλπος της Αραβίας.

Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί το τελευταίο διάστημα από τα αραβικά έθνη.

Ο Περσικός Κόλπος πήρε το όνομά του τον 16ο αιώνα, αν και οι δύο όροι που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ο Τραμπ χρησιμοποιούνται κατά κόρον από κράτη της Μέσης Ανατολής.

Το 2012 η Ιρανική κυβέρνηση απείλησε να μηνύσει την Google, όταν η εταιρεία αποφάσισε να μην εμφανίζει την ονομασία "Περσικός Κόλπος" σε όλους της τους χάρτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ σε Ολυμπιακό: «Είμαι περήφανος γαύρος και παρακολουθώ την ομάδα» - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ σε Ολυμπιακό: «Είμαι περήφανος γαύρος και παρακολουθώ την ομάδα» - Δείτε φωτογραφίες

Την αποστολή της καλαθοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Πειραιώς δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο θα διεξαχθεί στις 11 και 13 Σεπτεμβρίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος–Ελευθερία», στη Λευκωσία. Στο τουρνουά συμμετέχουν επίσης ο Ερυθρός Αστέρας, ο Άρης Θεσσαλονίκης και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.