Σολομωνίδης, Χαννίδης και Μυριάνθους, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ - Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων για την υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου

Σολομωνίδης, Χαννίδης και Μυριάνθους, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ - Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων για την υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου

Κούρσα για τρεις, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, έληξε στις 12 το μεσημέρι και δεν υπάρχει περιθώριο για υποβολή άλλης υποψηφιότητας.

Το θέμα του Κωστή Ευσταθίου και της υποβολής υποψηφιότητας του, ενώ ο ίδιος δεν είναι μέλος της ΕΔΕΚ, αναμένεται να απασχολήσει συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κόμματος, το οποίο θα συνεδριάσει αργά το απόγευμα. Οι τρεις υποψήφιοι, Μορφάκης Σολομωνίδης, Μάριος Χαννίδης και Ηλίας Μυριάνθους, υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ενώ ο Κωστής Ευσταθίου, υπέβαλε τη δική του υποψηφιότητα την περασμένη Παρασκευή, μέσω επιδότη.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΔΕΚ, το θέμα Ευσταθίου και η απάντηση κατά πόσο νομιμοποιείται να υποβάλει υποψηφιότητα, αναμένεται να αποφασιστεί ενώπιον της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων, η οποία συνέρχεται εντός ολίγου.

Τα μέλη της Επιτροπής απαρτίζουν οι: Βίκτωρας Ακάμας, Νομικός, Λευτέρης Ανδρέου Γεν. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ και το στέλεχος Αντώνης Αντώνη

Ο Κωστής Ευσταθίου στην επιστολή του προς το κόμμα, η οποία συνοδευόταν από την υποβολή υποψηφιότητας, υποστηρίζει ότι η ηγεσία της ΕΔΕΚ έχει παραιτηθεί και δεν νομιμοποιείται το πολιτικό γραφείο, να συνεδριάσει. Ο κ. Ευσταθίου επισημαίνει ότι το μόνο όργανο το οποίο νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις, είναι η Κεντρική Επιτροπή, η οποία στη δική του περίπτωση, μπορεί να αναιρέσει την απόφαση για διαγραφή βουλευτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE