Video: Εδωσαν μπουνιά στο πρόσωπο στον πρόεδρο κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Video: Εδωσαν μπουνιά στο πρόσωπο στον πρόεδρο κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία

Επίθεση σε βάρος του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, σημειώθηκε την Κυριακή έξω από το Κέντρο Πολιτισμού Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, αμέσως μετά την τελετή μνήμης για τον Κούρδο βουλευτή Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος απεβίωσε χθες.

Κατά την αποχώρηση του Οζέλ από τον χώρο της τελετής, ένας άνδρας τον πλησίασε αιφνιδιαστικά και του επιτέθηκε χτυπώντας τον με μια ξαφνική κίνηση – φέρεται να τον χαστούκισε.  Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά την επίθεση ο δράστης φώναξε «εγώ είμαι εγγονός των Οθωμανών».

Οι προσωπικοί του φρουροί αντέδρασαν άμεσα, απομακρύνοντας τον δράστη από τον χώρο, ενώ ο Οζέλ είναι καλά στην υγεία του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, επιβεβαίωσε με επίσημη ανάρτησή του τη σύλληψη του δράστη, τον οποίο και κατονόμασε. «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τη σωματική επίθεση σε βάρος του προέδρου του CHP, κυρίου Οζγκιούρ Οζέλ, και του εκφράζω τις ευχές μου για περαστικά», δήλωσε ο Γερλικαγιά, προσθέτοντας: «Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη. Κάθε ενέργεια που διαταράσσει την κοινωνική ειρήνη και συνιστά βία, θα αντιμετωπίζεται νομικά και θα τιμωρείται όπως της αξίζει».

Η επίθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας, ενώ αναμένεται επίσημη τοποθέτηση και από το CHP.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE