Γαλλία: Κρατούμενος για ληστεία μετά φόνου απελευθερώθηκε κατά λάθος λόγω... συνωνυμίας

Γαλλία: Κρατούμενος για ληστεία μετά φόνου απελευθερώθηκε κατά λάθος λόγω... συνωνυμίας

Ένας 25χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο για ληστεία και θανάσιμο τραυματισμό, αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη κατά λάθος, στη θέση ενός άλλου με τον οποίο έχει σχεδόν το ίδιο ονοματεπώνυμο, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Μπορντό.

Ο κρατούμενος θα έπρεπε να εκτίσει ποινή δέκα ετών για «ληστεία με βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο» ενός άλλου ανθρώπου, το 2019. Ο εισαγγελέας Ρεντό Γκοντέλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αφέθηκε ελεύθερος από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μπορντό-Γκραντινιάν, στη θέση ενός άλλου.

Από το βράδυ της Τετάρτης, έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Μέχρι στιγμής πάντως, ο 25χρονος παραμένει άφαντος.

Ο εισαγγελέας παραδέχτηκε το λάθος, σημείωσε όμως ότι ο νεαρός δεν φαίνεται να είναι μέλος κάποιας συμμορίας.

«Τα μέσα (για τον εντοπισμό του) τα θέσαμε σε εφαρμογή. Ελπίζω ότι το λάθος θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE