ΠτΔ για διεργασίες στο Κυπριακό: «Οι ενέργειές μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας φέρνουν αποτέλεσμα»

 ΠτΔ για διεργασίες στο Κυπριακό: «Οι ενέργειές μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας φέρνουν αποτέλεσμα»

Αυτό που έχει σημασία για μας είναι να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Προσερχόμενος στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτήθηκε αν υπάρχουν προσδοκίες από τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη τη Δευτέρα και από τη διευρυμένη διάσκεψη του Ιουλίου, υπό το φως της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις για τα δύο κράτη και αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

«Είναι γνωστές οι θέσεις του κ. Ερντογάν, ειδικότερα οι δημόσιες δηλώσεις. Από εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία, σε εμάς που μας ενδιαφέρει ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας, είναι να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι και πριν την πραγματοποίηση της διάσκεψης στη Γενεύη, (οι Τούρκοι) έλεγαν τα γνωστά, ότι θα πάμε σε αδιέξοδο και δεν ήθελαν διορισμό προσωπικού αντιπροσώπου και πολλά άλλα.

"Οι εξελίξεις μέσα από τη δουλειά μας, μέσα από τις ενέργειες μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας φέρνουν αποτέλεσμα και αυτό θα πράξουμε διότι, επαναλαμβάνω, εμείς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής", ανέφερε.

Ερωτηθείς για το θέμα του διορισμού προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος επανέλαβε πως γνωρίζει ότι είναι θέμα ημερών από πλευράς ΗΕ.

"Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε, για να γίνει η σχετική ανακοίνωση", ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις που διατυπώνονται με τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε «η απάντηση μου είναι ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μπορεί να διαφωνεί και να διαμαρτυρηθεί».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στη Διάσκεψη των ΗΕ για τους Ωκεανούς ο ΠτΔ - Θα μιλήσει στην ειδική εκδήλωση

Στη Διάσκεψη των ΗΕ για τους Ωκεανούς ο ΠτΔ - Θα μιλήσει στην ειδική εκδήλωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει σήμερα στις εργασίες της 3ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς που πραγματοποιούνται στη Νίκαια, της Γαλλίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE