Ερντογάν: Μέχρι το τέλος του έτους ξεκινάει η δοκιμαστική παραγωγή ενέργειας στο Ακούγιου

Ερντογάν: Μέχρι το τέλος του έτους ξεκινάει η δοκιμαστική παραγωγή ενέργειας στο Ακούγιου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κατασκευή του πρώτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου θα ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον.

«Η κατασκευή του πρώτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου, του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου της δημοκρατίας, θα ολοκληρωθεί σύντομα», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής για τους Φυσικούς Πόρους στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αναμένει να ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή στον πυρηνικό σταθμό Ακούγιου στο τέλος του τρέχοντος έτους. «Μετά την ολοκλήρωση των άλλων αντιδραστήρων, αναμένουμε ότι ο πυρηνικός σταθμός Ακούγιου θα λειτουργήσει σε πλήρη δυναμική το 2028. Αυτό θα μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Επίσης, αυτό σημαίνει εξοικονόμηση 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Σε άλλο σημείο, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Άγκυρα έχει φτάσει σε συμφωνία με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες από Γαλλία και Αγγλία για την προμήθεια LNG. «Έχουμε συνάψει συμφωνίες για την προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου με δύο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες με έδρα στην Αγγλία και τη Γαλλία. Έχουμε αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση της ενεργειακής κρίσης στις ευρωπαϊκές χώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα επίθεση σε Αστυνομικούς - Νεαροί τους έριξαν πέτρες και αυγά - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους - Τι συνέβη

Νέα επίθεση σε Αστυνομικούς - Νεαροί τους έριξαν πέτρες και αυγά - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους - Τι συνέβη

Γύρω στις 9.20 το βράδυ χθες Παρασκευή [02/05], λήφθηκε πληροφορία που ανέφερε ότι, αριθμός νεαρών προσώπων έθεσαν φωτιά σε καλάθους σκουπιδιών, εντός του ποταμού στη Γερμασόγεια, στην περιοχή της οδού Χρίστου Κράνου.