VIDEO: «Θα επηρεάζεται η διαγωγή ενός μαθητή στο απολυτήριο» – Οι πρωτοβουλίες από τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά τα έκτροπα το Πάσχα  

VIDEO: «Θα επηρεάζεται η διαγωγή ενός μαθητή στο απολυτήριο» – Οι πρωτοβουλίες από τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά τα έκτροπα το Πάσχα   

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, μιλώντας στο sigma, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», τόνισε τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν αναφορικά με τα έκτροπα που συνέβησαν το Πάσχα σε ολόκληρη την Κύπρο.

«Μαζί με το Υπουργείο Παιδείας, έχουμε συμφωνήσει να θεσμοθετήσουμε νομικά ώστε η εξωσχολική παραβατικότητα εφόσον υπάρχει καταδίκη δικαστηρίου να μεταφέρεται άμεσα στο απολυτήριο, στο ενδεικτικό της διαγωγής του μαθητή. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τιμωρείται μόνο η ενδοσχολική παραβατικότητα αλλά πλέον και η εξωσχολική», είπε χαρακτηριστικά.

«Η δεύτερη πρωτοβουλία είναι ότι σήμερα προχωρώ με σχετική επιστολή προς το Ανώτατο δικαστήριο με την παράκληση να εξεταστεί το ενδεχόμενο ώστε οι νεαροί παραβάτες, οι οποίοι προβαίνουν σε αυτής της φύσεως σοβαρά αδικήματα, άμεσα με την προφυλάκισή τους να προχωρά και η εκδίκαση και τυχόν επιβολή της σχετικής ποινής, χωρίς κάποια καθυστέρηση», κατέληξε. 

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE