«Πασχαλινό Θαύμα»: Προσωρινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν – Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα

«Πασχαλινό Θαύμα»: Προσωρινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν – Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα

Η Ρωσία θα σταματήσει «όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» στο πλαίσιο μιας «πασχαλινής εκεχειρίας» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο το Κρεμλίνο.

Σε ανακοίνωση στο Telegram το Κρεμλίνο αναφέρει ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει από τις 18:00 σήμερα (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) έως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου.

«Τα στρατεύματά μας πρέπει να είναι έτοιμα να αποκρούσουν πιθανές παραβιάσεις της εκεχειρίας και προκλήσεις από τον εχθρό, οποιαδήποτε επιθετική του ενέργεια», προσθέτει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα λέει ότι η ουκρανική πλευρά θα πρέπει «να ακολουθήσει το παράδειγμά μας».

Το Κίεβο ακόμη δεν έχει απαντήσει στην πρόταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE