Συγκίνηση σε κατεχόμενο χωριό: Παιδιά και νέοι στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο στο Ριζοκάρπασο - Φωτογραφία

Συγκίνηση σε κατεχόμενο χωριό: Παιδιά και νέοι στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο στο Ριζοκάρπασο - Φωτογραφία

Μεγάλη Παρασκευή και για ακόμα μια χρονιά ο Επιτάφιος στολίζεται στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο σε συνθήκες κατοχής.

Mε θρησκευτική ευλάβεια και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, παιδιά και νέοι που ζουν στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο στόλισαν και φέτος τον Επιτάφιο, με μοβ και λευκά άνθη, για την αποψινή Ακολουθία στον ιερό Ναό του Αγίου Συνεσίου.

Μεγάλη Εβδομάδα, μέρες πασχαλινές και η προσπάθεια των εγκλωβισμένων να διατηρήσουν όσο μπορούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα που περνούν ακόμα και υπό τις συνθήκες κατοχής από γενιά σε γενιά.

Τα παιδιά και νέοι του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου αναβιώνουν αλλοτινές εποχές με την προσμονή της Ανάστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE